søndag 9. mai 2010

Boken min er 112 årJeg fikk arve boken etter min avdøde fars gamle tante Evanna, som døde for mange år siden!

Boken ble oversatt i Kristiania i august 1898
og
trykket på Det Norske Forlagstrykkeri Kristiania 1899

I forordet står det at, sitat: ..."Det er denne bog, der næst efter bibelen er blevet erklæret for en gylden bog, for at være den skjønneste og kosteligste perle den kristne kirke eier."... 
og
..."Intet under derfor at THOMAS a` KEMPIS "Kristi efterfølgelse", næst efter bibelen, er den mest udbredte bog paa jorden."... sitat slutt.Boken inneholder "fire bøger" og har en mengde nydelige bilder.


For ikke å snakke om teksten, på noe gammelmodig norsk selvfølgelig - som er meget sjarmerende.
Her er snirkler og border og nydelige bokstaver.
Thomas a`Kempis (etter sin fødeby Kempen paa den saakaldte Rhinslette) ble født i år 1380,
gikk i kloster (St. Agnesbjerg ved Zwoll) som 20 åring hvor han ble i 70 år til han døde.

Sitat:..."Af Thomas`s egne arbeider, der samtlige er affattede paa det latinske sprog, ansees hans fire bøger om "Kristi efterfølgelse" (De imitatione Christi) som det ypperste i sitt slag."...

..."han vandrede hinsides om aftenen efter en vakker sommerdag, den 26de Juli 1471, i en alder af over 90 aar."...
..."Om Kristi efterfølgelse. Det er udkommet i flere tusen oplag og er bleven oversat paa en mængde forskjellige sprog."...  sitat slut.


Min første bloggebok skal få være den som er gamlest!
Jeg har aldri lest denne boken, bare kikket i den iblant. Synes egentlig at den er kjempefin, og jeg ble ganske nyskjerrig på den der Thomas!

Leste litt om hans liv og levned, må bare si at de hadde "traurige" kår på den tiden. Det er absolutt spennende historie, men (fri-og-bevare-meg-vel) for et liv - tror overhode ikke JEG hadde OVERLEVD, ( eh... hm..)  :o)


Ha ei fortsatt fin helg :)

2 kommentarer:

 1. Ååå det var en nydelig bok du hadde arvet, slik en har jeg aldri sett, og skulle gjerne hatt tak i den, bare for bildene sin del:O)
  Artig dukke du har strikket, har visst ikke fått med meg slike trender, her er jo bare gutter.
  Men det utrykket som hun sier du har alt vi behøver, det sier mine barnebarn også når vi holder på med noe. De elsker å gå på hobbyrommet mitt å se om det er noe de kan holde på med. Jeg har jo masse remedier etter at jeg avviklet en hobbybutikk for en del år siden, og de storkoser seg når de får holde på, og får noe med hjem å styre på med også. og glad er jeg at de har interesser, og at jeg får kvitte meg med noe.

  Koselige puter du har sydd, og herlige bilder av nyvåknede barn. Flott hjerte som må passe helt perfekt til en ung jente.

  Nå skal jeg ut å gå meg en lang tur, og håer at solen kommer skikkelig igjennom skylaget. Skuffelse da jeg stod opp, for jeg trodde det skulle være knallblå himmel, men det kan enda ordne seg. Så senere blir det en billedserie fra min tur.
  Ha en fin søndag.
  Klem.

  SvarSlett
 2. Jøss, så gammel bok.Den er en skatt å eie, ta godt vare på den!!

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"