tirsdag 27. september 2011

Mønster på heklet bordløperEndelig har jeg fått tegnet av diagrammet til den herlige bordløperen jeg *kuppet* fra garasjesalget.

Heklegarn 12/4 fra Europris er supert til duker.Det er 17 stk *stjernerosetter* på hver langside pluss en midt på også i begge kortsidene, tre rader med `hullmønster` mellom hver opp over langsiden. Når det er heklet tilsammen 16 *stjernerosetter, avsluttes roseranke-mønstret i midten av løperen. Siste omgang på mønsteret i midten er med 13 st der det er merket med x i diagrammet.
Hekle så to rader med `hullmønster`(st og lm) før det startes på siste rekken med * stjernerosetter*
Jeg har markert med grått der det hekles staver samlet, uten luftmasker mellom. Rutene i diagrammet er 1 stav 2 luftmasker. Fastmasker i midten av hver *stjernerosett*

Legg opp 106 lm, snu hver rad med 4 lm(1st+2lm)Klikk på bildet for å ta utskrift av diagrammet. :)Har ikke skrevet ned oppskrift på blondekanten rundt, den er av luftmasker og picoter. Om noen ønsker det så skal jeg blogge den. Ellers så synes den ganske godt her så man kan hekle utfra bildet.Lykke til dere
:O)
14 kommentarer:

 1. Jeg hadde fullstendig dilla på sånne strikka- og hekleduker en gang i verden. Jeg vet ikke hvor mange jeg strikket/heklet, men det var mange. Og fordi jeg ikke likte dem egentlig så ga jeg bort alle sammen. Jeg angrer jo litt på det nå da, for de er jo faktisk fine.

  Loppemarked er gøy!

  SvarSlett
 2. Nydelig løper. Du er grei som tegneropp mønsteret. Det er mange år siden jeg har heklet slike nå. en gammel tante av meg heklet mange løpere, men hun brukte tynn snelletråd. Nesten blind var hun også. Helt utrolig. Heldigvis fikk jeg flere av henne pluss at jeg har arvet noen. Er så redd for de at jeg tør nesten ikke bluke de.

  Astrid

  SvarSlett
 3. Blir imponert av at du klarer å skrive oppskrift av bare å se! Er selv helt grønn på hekling :)

  Tenk så nydelig dagen ble igjen! Vi har vært skikkelig heldig. Vet ikke om jeg er litt pesimist av meg, men er nå redd hver morgen for at det skal være litt snø. hihi. Bare å nyte mens det varer.

  Klem og lykke til på messen!

  SvarSlett
 4. Så fiiin den var;)
  Jeg er kjempeglad i mine heklede duker, som min svigerinne har heklet til meg;))

  KLem Line

  SvarSlett
 5. Endelig! Nå har jeg prøvd og prøvd å kommentere på innlegget ditt, men bare blitt kastet ut igjen.
  Det jeg skulle si Anne var FOR EN NYDELIG LØPER -og tusen takk for at du ville dele oppskrifta med oss.
  Kanskje jeg skulle finne fram gamle kunster og begynne å hekle slike igjen?
  Klem og ei fin helg til deg -snart!!

  SvarSlett
 6. Nydelig løper! Jeg får vondt i hånda når jeg hekler med tynt garn, så selv om den er fristende står jeg over. Men beundre din kan jeg jo :) Så jo også mønsteret ditt i QM på de flotte tennbrikketrekkene, men jeg har ikke et eneste ildsted i huset. Ikke engang grillen, for den er med gass. Men kanskje det kunne bli å lage en til gave.

  SvarSlett
 7. Flott mønster, og så fint at du tar deg tid til å forklare og illustrere...:-)
  Hilsen Bestemor til 4

  SvarSlett
 8. hei,
  tusen takk for diagrammet på denne løperen! Den var kjempefin. Jeg skal hekle den i mørk grå til det hvite bordet i den nye loftstuen vår. Du har en flott blogg, jeg kommer til å kikke innom deg igjen. Ha en flott vår.

  SvarSlett
 9. Kan du forklare borden rundt please? Har heklet denne og det gikk bra, forstår ikkje hvordan borden lages

  SvarSlett
 10. Hei. Nydelig løper som jeg skal prøve meg på. Men ett spørsmål: hvor mange luftmasker er det inni stjernene? Vanskelig å telle.....
  Med hilsen Gro

  SvarSlett
 11. Nå har jeg startet å hekle den, og dessverre er detfeil i diagrammet. Synd, for det er jo en fin duk. Men øverste del, speilvendt har flere feil.

  SvarSlett
 12. Hei! Nyydelig! Kunne du lagt ut hvordan du hekler de stjernerosettene?

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"