mandag 16. juli 2012

Oppskrift på Knekkebrød



Oppskrift på hjemmelaget knekkebrød:

2 dl grov sammalt rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl kruskakli
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
 1 ts salt
7 dl vann

ev. valnøtter, pinjekjerner, gresskarkjerner
(jeg bruker strø over litt gresskarkjerner)

Bland alt sammen og la svelle i 30 minutt.
Massen fordeles på to bakepapirkledde plater, klem godt ut i kantene, bruk slikkepott eller fingrene.
 Lag rutemønster med et pizzahjul el. kniv.

Stek i varmluftsovn på 150 grader ca 1,5 time
etter 45 min. byttes det om på platene i ovn, og la de stå i 45 min. til.



Avkjøles på rist, bryt så bitene fra hverandre.



Oppbevar i tørr boks 
OBS: det er viktig at knekkebrødene er ordentlig tørre.



Det er de BESTE knekkebrød i hele verden,
du vil aldri mer spise knekkebrød fra butikken.
ENJOY.

HER er forrige innlegg om knekkebrødene, hvor jeg fikk oppfordring til å komme med oppskrift.

:O)

2 kommentarer:

  1. Hjemmelaget knekkebrød er best, ingen protest;)

    SvarSlett
  2. Noen gang bruke æ å strø havsalt på ett av brettan, og det går også greit, men e så godt at det blir altfor fort oppspist!Bedre enn potetgull ;o) Ellers alt vel her, klem fra baksida ;op

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"