torsdag 13. september 2012

Vidunder-kur mot forkjølelse, snue ??


Finns det en vidunder-kur mot dette griseriet som iblandt rammer oss alle? Kanskje ikke, men vi kan bli godt hjelpen av noen små ingredienser som te, honning, sitron, C-vitamin, mandler og nøtter, nesespray, og i verste fall paracett.


Varm te er omtrent en klar ENER, noen sverger til masser sitron i teen, andre til honning - selv er jeg som Ole Brum: JATAKK,  BEGGE deler, så jeg aner ikke hvilken av de to som gjør mest nytte :)


Denne svenske lille honningkrukken står det "Førkylningshonung" på, og så står det: "dunderkur"
Jo, den er fantastisk god i te, inneholder honning (såklart) og er smaksatt med eukalyptus, peppermynte og menthol.
Svært lindrende for nese og svelg - og svært dyr !
Tenker det må fungere å kjøpe vanlig honning å tilsette disse gode ekte eteriske dråper selv, og at det blir billigere :)


Og nesespray da. 
Bruker saltvannsløsningen da den er "sunn" og kan brukes hvor lenge, og hvor mye av som helst. Eneste problemet er at man MÅ bruke MYE og LENGE for at det skal virke godt. De to-tre første dagene går det med noen slike små flasker - og EN flaske koster ca 58.- KRONER.
Jeg kjøpte like godt 1 hel liter saltvannsløsning - for kr 20.-  ! !
Snappet av spraykorken, og fylte på med SAMME type saltvann.
Perfekt.
Kok de små flaskene etter bruk, og fyll opp neste gang du behøver nesespray.
Samme saltvann kan brukes til alt av skylling, også av øyne (ferdige øyedråpepipetter er kjempedyre) da trengs en pipett-drypper i en liten tom flaske, fås også på apotek.
Kan også koke saltvannet selv: 4 kopper vann og 2 ts bordsalt - men jeg synes det er enklere å kjøpe ferdig.


Føles faktisk bedre å innta "medisineringene" når man vet at pengeboka ikke blir helt flådd mens man ligger der å snufser.


Så hjelper det kanskje litt ekstra med skjønne engler på Kleenex`en
og en deilig sjokoladebit til 
TRØST,
og

Dorthe-genser på pinnene.:O)

8 kommentarer:

 1. God bedring tante Anne :)
  Glede mæ til å se den ferdige skappel-genseren :)

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Heisann! Kom over bloggen din mens jeg drev og surfet litt rundt. Er absolutt ikke gøy å være forkjølet, og jeg synes de løsningene du har kommet fram til virker suverene! Men en ting vil jeg gjerne legge til, hvis jeg får lov. Når jeg er forkjølet så pleier jeg ikke å bry meg så mye, jeg mener.. det går over etterhvert så får heller bare benytte meg av tiden til å slappe av. MEN, jeg tåler IKKE å være tett i nesen, ikke litt engang! Og jeg holder meg helt og holdent til ett produkt, Allergard neseolje. Vet det høres rart ut med olje, men jeg synes den er helt fantastisk i tillegg til at den også styrker bihulesystemet og til og med hjernekapasiteten! Består av oljer og urter. Tenkte jeg bare skulle legge igjen denne lille infoen :) Den er litt kostbar hvis du bestemmer deg for å prøve den, men den er også ganske drøy i bruk siden du kun trenger 1 liten dråpe i hvert nesebor hver gang du bruker den. Vel.. det var det.. God Bedring! <3 (^_^)Y

  SvarSlett
 3. Heisann Michelle, tusen takk for tips ang neseolje :O)
  Absolutt noe som er verd å prøve, den oljen skal jeg forsøke å finne tak i !
  Og tusen takk for hyggelig kommentar og hilsen :)

  SvarSlett
 4. Vidunderkur eller hestekur?? Stakkars deg som har vært nødt til å slite deg gjennom dager med forkjølelse og snørr og gørr! Mens pengene renner vekk.. Ser du e blitt en kløpper på strikking, æ kommer innom når du e frisk. Stor klem og varme tanker ;o)

  SvarSlett
 5. Uffda, dette hørtes ikke godt. Lå selv utslått forrige helg med klinex og paracet som mine beste venner. Sverger som du til nesespray med saltvann, te med honning og sitron. Om det hjelper aner jeg ikke, men det er det jeg har gjort eller fått mot forkjølese så lenge jeg kan huske.

  SvarSlett
 6. Håper dette får fort over :-) Kom til å tenke på Bamse og hans dunderhonning jeg ;-)

  God bedring til deg - klem Siv

  SvarSlett
 7. Ønsker deg god bedring, håper du føler deg bedre nå. Når du får Dorthe genseren ferdig kan du jo ihvertfall holde deg god og varm!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"