fredag 29. juli 2011

Tante Annes hardt utprøvde Marengs-rullade



Ja, det er prøve-og-feile metoden man lærer av!

Verdens Beste Marengs-rullekake:
Oppskrift fra en tanteunge, men som vi har SLITT for å få den til :O)

4 eggehviter 
(ikke få med noe eggeplomme, da stivner ikke marengsen )
2 dl sukker
Visp dette sammen til det er stivt,
hell så i en pose Vaniljesaus (pulveret) for koking og visp pulveret inn i marengsmassen.

Legg bakepapir i stor ovnsform og smør papiret med raspolje,
hell marengsen over og fordel den i formen. Strø litt hakket mandel el nøtter over om ønskelig.



Inn i ovn på 180 grader ca 25 minutter.
Pisk krem av en pk fløte mens kaka er i ovn.



Legg et bakepapir over marengsformen med en ovnsplate over papiret, og vend det hele oppned.



Nå er det lett å fjerne papiret som lå i bunnen av bakeformen.



Ha på singelfrosne blåbær 300 gram, og vispet krem.
Jeg fordeler litt blåbær under og litt på kremen.
(har forsøkt andre typer bær også - kjempegodt)



Rull sammen kaken ved hjelp av papiret.
(pass på at du ikke ruller inn selve papiret, da)



Du skal nå være skikkelig blå og klissete over det hele, hihi :O))



Kaken er verd det, så god som den er!!
Rask å bake, himmelsk god :O)
La den gjerne stå litt i kjøplskap før servering!

Jeg glemte å olje papiret en gang, måtte *LIME* kaken sammen som her, mange HULLER i:



Ferdig resultat,
Voila:



:O))

9 kommentarer:

  1. Den så supergod ut :-) Må nok prøves en gang :-) Det er ikke alltid like lett å rulle sammen kake :-P

    Riktig god helg, Anne - klem Siv

    SvarSlett
  2. Du spiste den vel opp med en gang? Skjønne jo at æ skulle fulgt instinktene mine og stoppet hos dæ da æ va ute og kjørte tidligere..Hodet mitt e helt bomull! Tenke husmaling, drømme husmaling og får ikkje reine fingre heller!! Men no har æ tatt tidlig kveld,lei av å male og endelig tid til å lese blogger. Kirka blr forresten dritfin;-) Håpe vi sees snart, æ treng litt kreativ innputt! Klem

    SvarSlett
  3. Nå måtte jeg faktisk le, for det er jammen meg ikke småtterier du kaster deg over. Først heklet kirke og deretter masse prøving og feiling med kaken. Jeg er imponert over tålmodigheten.

    Klem

    SvarSlett
  4. Dette så godt ut,,,,,
    FIn beskrivelse og lure tips,,,men tar du kremen rett på den varme kaka?
    Fikk lyst til å prøve skjønner du.
    Ha en fin sommertid der nord.
    KLem

    SvarSlett
  5. Denne kaka har eg prøvd meg på ein gong sjølv, men om ho kunne kallast 'rullekake', veit eg ikkje... Den vart helst meir som ein avlang firkant. Kanhende det var sidan eg ikkje smurde bakepapiret....? :)
    Blåbær var spanande fyll; sjølv prøvde eg med hermetisk mandarin..
    Skal hugsa framgangsmåten din til neste gong eg prøver meg ;)

    SvarSlett
  6. Hei, hei Anne,lenge sia sist! Jeg prøver å kommentere, men det er kjempedårlig internettforbindelse her ute på landet.
    Den marengskaka ser kjempegod ut, trur jeg må prøve meg på den en dag, selv om rullinga kan være noe komplisert(?)
    Så artig og flott kirka ble. Hva du får til!! Og tenk at en 4-åring ønsker seg ei kirke, litt uvanlig kanskje.
    Klem fra meg som om ei ukes tid er tilbake i bloggverden igjen.

    SvarSlett
  7. Nam-nam..., den då kjempegod ut... :O)
    Skal garantert prøves!

    klem

    SvarSlett
  8. Åh, det så bare himmelsk godt ut!!!!
    Må teste dette ut skjønner jeg :-)
    Kos deg <3
    Klem

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"