tirsdag 16. august 2011

Tid for mer bær


Nydelig bringebær på Spar for kr 10.- pr kurv,
ble til verdens beste syltetøy.



8 kurver à 300 gr, røres med ca 3 dl sukker og halve Certoposen.
mums

Prøv så denne go`biten:


Dette er ren SNADDER
Vaniljekesam og bringebær, hel eller rørt!

Hvem kan hjelpe meg med gode råd her:


Fikk noen kurver STORE blåbær,
kjøpt på Rema, bærene er fra Polen.
De er kjempestore, smaker blåbær, heter- og ser ut som blåbær, men de er lyse inni!!
Ikke blå som våre skogs-blåbær!

Hva gjør jeg med disse???
Skal jeg fryse de hele og bruke til dessert, eller skal de røres til syltetøy
???



Nå blir det kos her iallefall

:O))

6 kommentarer:

  1. Nam, nam, så veldig godt ut! Aner ikke hva man kan gjøre med de blåbærene, skulle nå tro at de tåler frysing. Tror jeg må ha meg en tur i skogen og plukke litt blåbær, selv om jeg har fra i fjor, det er best med helt nyrørt syltetøy.

    Klem fra Britt

    SvarSlett
  2. Så heldig du var som fikk bringebær for 10kr kurven! Rørte bringebær er jo bare så godt! Vi har bringebær i hagen, men iår har det ikke vært så mye bær, så de har bare blitt spist opp etterhvert. Jeg vet at de store blåbærene er fine i kaker og muffins, men vet ikke hvordan de er å fryse og lage syltetøy av.Jeg har vel stort sett bare spist de friske.

    SvarSlett
  3. Hei.
    Namnam, det så deilig ut.
    Jeg ville fryst blåbærene enkeltvis og så tatt opp litt om gangen og rørt etterhvert. De er da lettere å bruke i muffins også.
    Det blir nok bra uansett , tenker jeg.
    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  4. Bær er vidunderleg!!
    I går baka eg blåbærpai, så kanskje det kan vere noko? :)
    Kan òg brukast utan blåbær, men med f.eks eple, kanel og sukker...

    200g meierismør
    200g sukker
    400g kveitemjøl
    3 ts bakepulver
    4 ts vaniljesukker
    2 egg
    Elt saman, bre 3/4 av deigen i ei kakeform, også oppover kanten.
    Ha på ei korg blåbær og ein pakke piano vaniljekrem.
    Rull resten av deigen til pølser og lag 'gitter' på toppen :)

    Vel verdt å smake ;)

    Klem fra Siri

    SvarSlett
  5. ops..
    Steikes paa 170 grader i ca 45 minutt

    SvarSlett
  6. Det ser helt vidunderlig ut.

    Når det gjelder blåbærene, så er jeg helt blank. Kjøkkenet er ikke blant mine favorittsteder, for å si det slik.

    Tusen takk for oppskriften du sendte. Jeg har ikke forsøkt den enda, men det ser helt forståelig ut.

    Klem

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"