onsdag 19. september 2012

Svensk sockerkaka - en klassiker





Denne kaken baker alle svensker - iallefall gjorde de det for 35 år siden og tidligere :)
Husker den fra mine 10 år i Ørebro og Hallsberg, dette er en riktig klassiker ! Kaken lar seg enkelt variere. Med vaniljesukker, blåbær, appelsin, sitron eller "hva-som-helst" - den er alltid like velsmakende.


Var så heldig å finne en slik gammeldags sockerkake-form på bruktbutikken, tenkte litt nostalgisk at den skal få pryde kjøkkenvifta.



Idag måtte jeg rett og slett bare teste formen, laget røren mens jeg mimret om "gamle dager".
Fant at den gamle bakepulverboksen har bilde av den samme kaken, ser at de nye boksene fortsatt har det.

Sockerkaka er sinnsykt god og lettvint:
3 egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
50g smør
1 dl melk
3,5 dl hvetemel

Smør og strøbrød til hullformen.
Visp egg og sukker hvitt. Ha i det tørre. Smelt smør og bland i melken, hell i røren.
Ev. 1,5 - 2 dl blåbær (annen bær) som vendes forsiktig inn i røren. Appelsin- el Sitronskall og saften, nøtter, kokos, sjokolade ol.
Valgmulighetene er store.
Stekes midt i ovn på 175 gr i ca 30-40 min.
Stikk en pinne i for å sjekke om kaken er ferdig, skal ikke være klisset inni.
La kaken kjølne en stund i formen før den hvelves på rist og får kjølne med formen over seg.



Nyt-nyt, og velbekomme 
:O))

1 kommentar:

  1. Hmm... sitter og drømmer om ei sånn sukkerkake fyllt med friske jordbær og krem:) Men det er jo midt på natta og da skal man vel ikke ha slike drømmer -eller.
    Så flott toalettrullholderen ble -en riktig smart sak det der.
    Klems og ei fin uke videre:)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"