mandag 7. juni 2010

Julegavealong Mai/JuniI mai måned hadde vi mange fine sommerdager her nord, dertil en mengde rød-dager, derfor ble det ikke noe innearbeid iløpet av måneden, julegavealongen kom i bakleksa!

Den 4.juni kom imidlertid vinteren tilbake til nordnorge, iløpet av etpartre dager både snødde og regnet det, og siden har det vært svinkaldt ute! Var redd en stund for at vi må ta ski på Døgnvillfestivalen i år!!
Det positive med vinter er jo at man har tid til håndarbeid, selv om jeg egentlig mest har lyst til å flytte til SYDLIGE strøk da  :o)
Har heklet disse tøfflene av noe restegarn, og det var jo fort gjort!
Hva som gikk noe fortere var at under "prøveturen" trynet jeg så til de grader at "heimlaga tøffler er no ...&%#"=?/&!!!"
SÅLER må til her!
Husket plutselig på alle dongerilappene jeg har samlet til et smart formål engang i framtiden, og det er ikke lite jeg har liggende, så nå skal jeg bare hekle tøffler til den store gullmedalje :)
Sett tøffelfoten på dongerien og tegn rundt med tusj, brett dobbelt og klipp ut innenfor markeringen,
VIPS : to stk såler!
Spray "lim på boks" på sålene og still tøffelfoten på, sålene klistrer seg fast og det er bare å begynne å sy med nål og tråd. Har du ikke boks-lim er nåler også greit, bare litt mer krøll.


Er du så heldig at du har en gammel skomakerlest hengende å dilledalle seg et sted, vil den nå kunne gå tilbake i gammel tjeneste igjen - det sikkert til glede for både lest og eier tenker jeg!
Følte meg nesten som en riktig skomaker, det var en superenkel match å sy med trefot i.
Tøfflene ble herlige å gå omkring i.
En annen sak er at det slites ikke hull under, dongeristoff er utrolig slitesterkt og sparer tøfflene som jeg tross alt har brukt litt tid og krefter (og garn ) på.
KJEMPEFORNØYD med meg selv idag altså :)

Så var det mai da, sommerdagene våre:
Ikke noe ble gjort, så dette enkle prosjektet får være til mai-alongen:

Bokmerker og fyrstikkesker!
Da skulle jeg være sånn omtrent ajour med julenissen :o)

Ha en fortsatt fin uke allesammen!!


6 kommentarer:

 1. Smart å tenke på julegaver nå. Har tenkt tanken jeg også, men det har blitt med det.... Vi har brukt trebitt terassebeis i fargen burmateak. Nå var gulvet vårt i utgangspunktet litt lyst. Fargen blir nok litt mørkere på nye impregnerte terassebord. Jeg er superfornøyd med fargevalger ihvertfall. Pungene jeg har sydd er etter mønster fra Timotei. Hvis du ikke har henne i blogglisten din så finner du henne i blogglisten min. Hun har flott beskrivelse for hvordan du skal sy en slik. Lykke til videre med julegavelaging og annet du måtte produsere..... Klem Mona

  SvarSlett
 2. Hei tante Anne :) Kjempe fine bokmerka! :)
  Hilsen Line

  SvarSlett
 3. Kjempelurt med dongeri under tøflene! Så artig at du viser bilder underveis og forklarer hvordan du gjør det.

  SvarSlett
 4. Nå skjønner jeg at du har det fint med deg selv,,,,både lekre, smarte tøfler og ajour med julenissen.....smiler.
  Å sy dongeristoff under hekla tøfler var smart,,,,har også strikket og heklet noen tøfler som jeg har tovet og de er gode og varme, men stygg glatte.
  Ha en fin dag ,,,,håper varmen kommer tilbake til deg, om det er noen trøst så regner det her i dag,,,,,

  Klem Anne

  SvarSlett
 5. Har lagt til nettsiden der jeg har funnet de flotte bllomstene i blogglisten min. Bloggen heter Polka Dot Pineapple. Hun har mange flotte ting som hun viser trinn for trinn. Lykke til....

  SvarSlett
 6. Så koselige tøfler, du er flink!
  Blir ikke særlig strikking her i gården...selv om det er på tide å få ferdig prosjektene og begynne på nye......i drømmeverden jeg vettø!
  Ha en fiiiin lørdagskveld!
  Klem, M

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"