fredag 26. november 2010

Bestemor-dag og lusseboller



Glemte helt å ta bilder før bollene ble fordelt på alle bakerne, dette er hva som ble igjen til spaniaturen imorgen.

En fornøyelig dag, mange barn, baking og julekrybbepynting
:o)
(det med julekrybba er som jeg har nevnt tidliger et kapittel for seg selv, det MÅ jeg bare blogge en annen dag)



De skjønneste bakerne som finns :o)




Noen av bollene fikk en underlig fasong, men de smakte himmelsk:)
Hørte fra Irenes hus(jul) i Sverige at vi skulle ha Kesam i deigen for da blir bollene saftigere - DET stemte presis!



Det ble selvsagt prøvesmaking av lusseboller og julebrus, og brente mandler fra igår,
ALT falt i smak :)

Julekrybba kommer jeg som sagt tilbake til neste gang!!

Oppskrift på
BRENTE MANDLER
fikk etterlysning igår

250 gr mandler
250 gr sukker
1ss vaniljesukker
2 dl vann
ca 1ss smør

Legg mandlene i langpanne på 200 gr og rist dem i ovnen ca 8-10 min, vend dem noen ganger.
Bruk en stor kasserolle,
kok opp vann og sukker/vaniljesukker, la koke ca 3 min og ha så i mandlene.
Rør-rør-rør og rør:) hele tiden mens det koker tørt, juster varmen, ikke altfor varmt da kan sukkeret få brentsmak.

Når sukkeret krystalliserer seg, så fortsett å røre til det begynner å smelte igjen.
Rør godt så det ikke brenner seg!

Helst skal mandlene se kandiserte ut, men de er like gode om de er litt grålig - her er det skummelt å holde på for lenge - det er ikke godt om de smaker brent.

Rør inn smøret og hell ut mandlene på bakepapir penslet med nøytral olje. Skill mandlene fra hverandre
(PASS OPP - DE ER kanonvarme)
og la de bli kalde.

DIGG, hihi
Ha ei herlig helg, jeg er i Spania imorgen kveld :o)

 





11 kommentarer:

  1. Å så bra att du ble nöjd!!!
    Lykke till på turen till Spania!

    Klem Irene

    SvarSlett
  2. Hallo!!!!
    Din heldiggris!!! Til spania a gitt!!!Ikke med 40 damer vell? Fra radio'n? Kos deg masse, håper du får flott vær og klarer å kose deg slik tett oppi jula.
    Hjertene kan du kjøpe løse for 39,-/stk.
    Tusen takk for oppskrifta!!!!

    Klemmer fra Lena

    SvarSlett
  3. Dette så godt ut!
    Jeg er fortsatt i Sogndal, drar videre til København i morgen, så vi er ikke hjemme før fredag.
    God tur vekk fra kulda:)

    Klem fra Britt

    SvarSlett
  4. Åååå gleder meeg stort til vi skal bake lussiser ;) Deres så jo såå velsmakende og gode ut♥
    Takk for koselige ord hos meg, setter så stor pris på de ;))
    Så herlig med en utenlandsreise, du må storkose deg!!♥ Blir sikkert toppen♥
    Nyt av ferien ;))
    Goklem fra meg,
    Anki

    SvarSlett
  5. Skjønne bakere som har vært i sving. Ble det mye luresmaking i løpet av prosessen?

    Så du skal til Spania du. Sannelig ikke værst på denne tiden.

    Gleder meg til å lese om julekrybba. Det blir tydeligvis noe spesielt.

    Kos deg.

    Klem

    SvarSlett
  6. For noen fine bakere du har hatt i hus :-) Tenker det smakte godt ja, og det gikk vel ned på høykant ;-)

    Høres deilig ut med Spania - her er det 10 - 15 minus, og det har det vært lenge, så litt varmer frister ganske så mye :-)

    Riktig god tur og klem fra Siv

    SvarSlett
  7. Hærlige boller og hærlige unger! Nå sitter du nok der nede i Spania og moillkoser deg tenker jeg. Gleder meg til å høre om julekrybba når du er tilbake igjen:D

    SvarSlett
  8. Kesam i deigen må prøves =) Takk for tips.

    SvarSlett
  9. Babyskoene med knapper er desv solgt, men jeg har klart å få tak i ett par til.
    Regner med å få de til uken.....
    Klem

    SvarSlett
  10. Hei Anne.
    Hei jeg oppdaget din blogg her tillfeldig :-)
    Du er ei driftig dame ser jeg. Kjempekoselig blogg du har.
    Mvh Merete. (vi har hilst på hverandre :-)
    Ps: ønsker deg en fin jul med dine kjære

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentaren din :o)
Har du ikke egen blogg markerer du bare for "anonym"